Răspuns :
Conservarea[modificare
Grădinile zoologice și acvariile publice trebuie să achiziționeze numai animale născute și crescute în captivitate, care provin din alte grădini zoologice sau instituții asemănătoare, evitând, pe cât posibil, capturarea animalelor sălbatice din natură. Se pot captura animale sălbatice din natură doar în situații bine documentate, în scopul conservării ex situ a speciilor de animale amenințate cu dispariția, cu avizul Academiei Române, Comisiei pentru Ocrotirea Monumentelor Naturii și a autorității centrale de protecție a mediului, cu respectarea legislației în domeniu.
Educația[modificareTrebuie afișate informații corecte despre speciile expuse. Ele trebuie să includă, minim, denumirea speciei (atât științifică cât și pe cea comună, atunci când există), distribuția, habitatul său natural, câteva caracteristici biologice și detalii ale statutului său în privința conservării.
Cercetarea[modificareGrădinile zoologice și acvariile publice trebuie să demonstreze că încurajează cercetarea prin implicarea în activitățti de cercetare proprii și în comun cu alte instituții de profil. Cercetarea poate fi dezvoltată în colaborare cu instituții de învățământ superior, institute de cercetare, muzee, alte grădini zoologice/acvarii publice din țară și străinătate etc.
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Limba română. Ne bucurăm dacă informațiile v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de asistență, nu ezitați să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne-ar onora, așa că nu uitați să ne adăugați la favorite!