Răspuns :
Atributul pronominal este partea secundara de propozitie care se exprimă prin următoarele tipuri de pronume: personal ,demonstrativ, posesiv, nehotărât, negativ ,relativ și interogativ .Se află în cazurile :acuzativ, dativ, genitiv însoțite sau nu de propoziții sau locuțiuni prepoziționale specifice
Atributul pronominal reprezinta un atribut exprimat printr-un pronume ,fie personal,de politete,etc.,trebuie doar sa indeplineasca conditiile unui pronume(Pronumele este partea de vorbire ce are rolul de a inlocui un sbstantiv),exemple de atribute pronominale sunt:,,casa lui"(lui-pronume personal;a cui casa?-a lui),de asemena ,pronumele trebuie sa se acorde in gen ,numar si caz cu subst. determinat si sa depinda de acesta,adica nu putem spune casa el,etc. Sper ca te-am ajutat si ca ai inteles :-) :-)
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Limba română. Ne bucurăm dacă informațiile v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de asistență, nu ezitați să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne-ar onora, așa că nu uitați să ne adăugați la favorite!