Răspuns :
Potrivit psihologului Caroline Schuster, citat de BBC, mutarea într-o altă țară poate fi o perspectivă înfricoşătoare, mai ales dacă persoanele respective nu vorbesc limba din acea parte a lumii. Specialiştii atrag atenţia că dorul de casă poate avea simptome similare cu depresia. Oricine care este nevoit să trăiască departe de locurile natale, poate ajunge să sufere de dorul casei. De la celebrităţi, actori, oameni de ştiinţă sau sportivi, până la omul de rând care pleacă de acasă în căutarea unei vieţi mai bune. În plus, cum dragostea nu cunoaşte frontiere, sunt destule cupluri mixte, în care un partener renunţă la plaiurile patriei pentru a-şi urma jumătatea, cu toţii pot resimţii această sentiment.În cazuri extreme se poate ajunge la atacuri de panică, ceea ce va contribui decisiv la agravarea stării celui care suferă din cauza dorului de casă. În timp acesta poate conduce la retragerea socială, perturbarea somnului, coșmaruri și probleme de concentrare, a explicat Schuster.
Pentru mine dorul de casa înseamna ca sunt aproape de familie.Mereu cand imi zic aceste cuvinte ma gandesc la cel mai bun loc.Acasa este cel mai bine.
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Limba română. Ne bucurăm dacă informațiile v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de asistență, nu ezitați să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne-ar onora, așa că nu uitați să ne adăugați la favorite!