Răspuns :
a-b=238
a=5b+b/4 =21b/4
21b/4 -b =238
amplificam termenii 2 si 3 cu 4 si avem:
21b-4b=238 x 4
17b=952 => b=952/17 =56
a=21 x 56 : 4 =294
294-56=238 , corect
a=5b+b/4 =21b/4
21b/4 -b =238
amplificam termenii 2 si 3 cu 4 si avem:
21b-4b=238 x 4
17b=952 => b=952/17 =56
a=21 x 56 : 4 =294
294-56=238 , corect
a-b=238
a=5b+b/4 =21b/4
21b/4 -b =238
amplificam termenii 2 si 3 cu 4 si avem:
21b-4b=238 x 4
17b=952 => b=952/17 =56
a=21 x 56 : 4 =294
294-238=b=56
a=5b+b/4 =21b/4
21b/4 -b =238
amplificam termenii 2 si 3 cu 4 si avem:
21b-4b=238 x 4
17b=952 => b=952/17 =56
a=21 x 56 : 4 =294
294-238=b=56
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Ne bucurăm dacă informațiile v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de asistență, nu ezitați să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne-ar onora, așa că nu uitați să ne adăugați la favorite!