Răspuns :
Absolvenții majorității liceelor erau repartizați la un loc de muncă după absolvire. Nu trebuia să îți faci CV, să cauți, interviu, etc. Cei mai mulți se mulțumeau cu ce primeau, cu serviciile în industrii sau agricultură pentru "propășirea patriei și a partidului" și aveau o oarecare siguranță financiară care venea automat pentru fiecare absolvent indiferent de cât de capabil era. Ăsta este și unul din motivele pentru care vezi în ziua de azi atâția oameni în vârstă "nostalgici" ai regimului comunist, ce nu se pot adapta la realitatea cotidiană la care sunt supuși ei sau urmașii lor bazată mai mult sau mai puțin pe merit și multă bătaie de cap, servicii nestatornice și firme ce își impun propriile standarde.
In perioada comunistă, tinerii care terminau liceul erau obligați să să angajeze undeva, probabil ai auzit de expresia "te luau de pe strada și te angajau", oamenii lui Ceaușescu. Anumite licee profesionale aveau legături directe, contracte cu fabrici prin care se învoiau sa le prezinte imediat noi muncitori, aceștia fiind proaspeții absolvenți.
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Istorie. Ne bucurăm dacă informațiile v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de asistență, nu ezitați să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne-ar onora, așa că nu uitați să ne adăugați la favorite!