Răspuns :
9x²-6x+1-(25-20x+4x²)-2(16x²-1) =
= 9x²-6x+1-25+20x-4x²-32x²+2 =
= -27x²+14x-22
(3x-1)²-(5-2x)²-2(4x-1)(4x+1)=
((3x²+2•3x(-1)+(-1)²)-((-2x)²+2(-2x)+5+5²)-(2•4x-2)(4x+1)=
(3²•x²-2•3x+1)-((2x)²-2•2x•5+25)-(8x-2)(4x-1)=
-27x²+14x-22
((3x²+2•3x(-1)+(-1)²)-((-2x)²+2(-2x)+5+5²)-(2•4x-2)(4x+1)=
(3²•x²-2•3x+1)-((2x)²-2•2x•5+25)-(8x-2)(4x-1)=
-27x²+14x-22
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Ne bucurăm dacă informațiile v-au fost de ajutor. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de asistență, nu ezitați să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne-ar onora, așa că nu uitați să ne adăugați la favorite!